Voorlichting – Maskerclass op maat

Doel 

Met Maskerclass wordt depressie bespreekbaar gemaakt. Door samen te werken met mensen die zelf een depressie hebben gehad en deskundigen op dit gebied, kunnen zowel ervaringen als kennis op dynamische wijze gedeeld worden met het publiek. Door kwetsbaarheid te delen in volledige openheid, wil ik ook anderen inspireren.

“Maskerclass leerde mij minder bang te zijn om vragen te stellen. Als ik merk dat het niet goed gaat met een vriend of vriendin, eerlijk aan te geven als je het zelf ook niet weet maar er wel wil zijn.”

Werkwijze

Maskerclass komt niet zomaar tot stand. Op basis van een goede communicatie en voorbereiding met zowel de opdrachtgever, het panel als het publiek komt de Maskerclass voorlichting compleet tot zijn recht.

Allereerst is er de algemene voorbereiding. Hierbij worden onder andere de locatie, datum, doelgroep en betrokken contactpersonen vastgelegd.

Vervolgens start de ontwikkelfase, waarbij in samenwerking met de opdrachtgever het panel wordt samengesteld. Het uitgangspunt is dat het panel zo veel mogelijk wordt gevormd op basis van het eigen netwerk van de opdrachtgever. Op deze manier wordt het draagvlak van het panel van Maskerclass onder het publiek vergroot. Verhalen maken een grotere indruk op het publiek als men zich kan herkennen in de mensen die op het podium zitten.

Aan de hand van een duidelijk communicatieplan en draaiboek zal Maskerclass tot stand komen. Vragen vanuit het publiek worden van tevoren verzameld en verwerkt in de voorlichting. Het panel zal hier van op de hoogte worden gebracht en op deze manier op gepaste wijze ervaringen kunnen delen.

Op de dag zelf zal Sophie de dagvoorzitter zijn en zij zal samen met de panelleden de Maskerclass tot een succes maken. Tijdens de voorlichting zal er ook ruimte zijn voor vragen uit het publiek die ter plekke beantwoord kunnen worden door het panel.

Quote na afloop van een Maskerclass: “Ik vond Maskerclass eerlijk en iets dat gezegd moest worden. Er heerst zo’n taboe op alles wat mentale gezondheid te maken heeft. Sophie is dit met Maskerclass stukje bij beetje aan het doorbreken.”

Interesse

Heb jij net als Maskerclass ook het doel om depressie bespreekbaar te maken? Laat het weten door een bericht achter te laten via het contactformulier.

Spieken mag

Benieuwd naar eerdere samenwerkingen? Neem eens een kijkje op de volgende pagina’s en zie hoe de panels gevormd zijn.

Maskerclass | R.S.V. Sanctus Laurentius
Maskerclass | G.S.C. Vindicat
Maskerclass | R.S.C. R.V.S.V.
Maskerclass | L.S.V. Minerva