Maskerclass | R.S.C. R.V.S.V.

In samenwerking met R.S.C. R.V.S.V. vindt de 3e editie van Maskerclass plaats! Deze avond betreedt een panel aan (ervarings)deskundigen omtrent het onderwerp depressie het toneel. Door kennis te delen met elkaar en het publiek kunnen we er samen voor zorgen dat de onwetendheid en het taboe rondom depressie kleiner wordt.

 

Welkom bij Maskerclass | R.S.C R.V.S.V. Rotterdam! Mijn naam is Sophie en samen met deze studentenvereniging organiseer ik de derde editie van Maskerclass. Vorig jaar maakte ik bij mijn studentenvereniging Laurentius in Rotterdam het onderwerp depressie bespreekbaar, voor het eerst echt mijn masker af. Een onderwerp dat mij tot twee jaar terug nog niet veel bezig hield, totdat ik zelf in 2017 onverwachts last kreeg van een depressie. Het viel mij op dat niet alleen ikzelf, maar ook de mensen om mij heen er weinig van af wisten en dat dit het lastig maakt er over te praten. Tijd om daar verandering in te brengen! Samen met een deskundig en ervaringsrijk panel maken we op 18 februari depressie bespreekbaar in Rotterdam. 

 

Samen met een ervaringsrijk panel zullen we depressie bespreekbaar maken tijdens Maskerclass | R.S.C. R.V.S.V. Rotterdam. Via deze FB pagina zullen de panelleden één voor één geïntroduceerd worden. De organisatie, waarvoor de volgende vrouw werkt, kan naar mijn mening op een avond zoals deze niet ontbreken. “113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. 113 biedt laagdrempelig hulpaanbod met online en telefonische hulpverlening. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken. Vrijwilliger is ambassadeur van 113 en is deze dag om toelichting te geven over ons werk.” Lees hier haar bijzondere verhaal dat onlangs is gepubliceerd in het NRC Handelsblad. 

 

“Laten we heel studerend NL bewust maken dat mentaal vastlopen niet het eind van de wereld betekent.” Vanochtend heb ik het team mogen ontmoeten achter Unlimited People. Zij zijn sinds 2008 gefocust op het verhelpen van burn outs en sinds kort bestaat er een speciaal team voor millennials: Young & Unlimited. Barbara Kok en Nick de Jong zullen ons tijdens Maskerclass | R.S.C. R.V.S.V. Rotterdam vergezellen in het panel en ons verrijken met hun ervaringen en kennis. Ik kijk uit naar wat ze allemaal te vertellen hebben en ik geloof dat ze van grote bijdrage zullen zijn op deze avond.

 

Met de aanwezigheid van Jur Deitmers maken we het panel voor Maskerclass | R.S.C. R.V.S.V.   Rotterdam compleet. Jur belandde op zijn 21e met een hersenontsteking in het ziekenhuis en raakte hierdoor zijn gehele geheugen kwijt. Niets en niemand herkende hij meer. De combinatie van eenzame gevoelens en een extreem heftige dosis medicatie Prednison, maakte het tot een bewogen jaar. Inmiddels gaat het naar eigen zeggen goed, heel goed zelfs. “Hoe kan ik jou nog méér helpen, Sophie?” Zo sluit hij steevast vrolijk onze gesprekken af. Een inspirerend mens tot op het bot en een ware kunstenaar met woorden.