Maskerclass | L.S.V. Minerva

In samenwerking met L.S.V. Minerva vindt de 4e editie van Maskerclass plaats! Deze avond betreedt een panel aan (ervarings)deskundigen omtrent het onderwerp depressie het toneel. Door kennis te delen met elkaar en het publiek kunnen we er samen voor zorgen dat de onwetendheid en het taboe rondom depressie kleiner wordt.

 

Mijn naam is Sophie en samen met L.S.V. Minerva organiseer ik de vierde editie van Maskerclass. Vorig jaar maakte ik bij mijn studentenvereniging Laurentius in Rotterdam het onderwerp depressie bespreekbaar; voor het eerst echt mijn masker af. Een onderwerp dat mij tot twee jaar terug nog niet veel bezig hield, totdat ik zelf in 2017 onverwachts last kreeg van een depressie. Het viel mij op dat niet alleen ikzelf, maar ook de mensen om mij heen er weinig van af wisten en dat dit het lastig maakt er over te praten. Tijd om daar verandering in te brengen! Samen met een deskundig en ervaringsrijk panel maken we op 14 maart depressie bespreekbaar in Leiden.

 

De organisatie, waarvoor de volgende vrouw werkt, kan naar mijn mening op een avond zoals deze niet ontbreken. Het is dan ook een waardevol initiatief dat L.S.V. Minerva dit jaar deze organisatie omarmt tijdens haar lustrum. “113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. 113 biedt laagdrempelig hulpaanbod met online en telefonische hulpverlening. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken. Vrijwilliger Ger Ceelen is ambassadeur van 113 en is er deze dag om toelichting te geven over ons werk.” Lees hier haar bijzondere verhaal dat onlangs is gepubliceerd in het NRC.

 

Al minstens 4 keer heb ik geprobeerd het perfecte verhaaltje voor jou te schrijven. Het voelt als een eer en het maakt me ongelofelijk trots, jou te mogen introduceren als panellid voor Maskerclass | L.S.V. Minerva. Vanaf de eerste editie was je er al bij. Een delegatie clubgenoten aan je zij aan wie jij wilde laten zien: en zo zit het dus bij mij. Rondjes wandelen langs de Maas en een kaartjesverkeer gevuld met gedichten volgde, wat ons brengt tot de dag van vandaag. 14 maart zullen we er samen staan, weliswaar met een eigen verhaal, maar met dezelfde boodschap.

“Door openheid te creëren hoop ik dat het onderwerp depressie meer bespreekbaar wordt, wat uiteindelijk kan bijdragen aan betere hulp en steun voor betrokkenen; niet alleen voor hen met de depressie, maar juist ook voor dierbaren.” – Carmen de Vries

 

“Laten we heel studerend Nederland bewust maken dat mentaal vastlopen niet het eind van de wereld betekent.” Met deze motivatie hielp Barbara tijdens de Maskerclass in Rotterdam. Sinds 2008 focust zij zich met haar team van Unlimited People op het verhelpen van burn outs. Deze Minervaan zal met hetzelfde enthousiasme en dezelfde professionaliteit over een week weer aanwezig zijn bij Maskerclass | L.S.V. Minerva. Ik kijk er naar uit!

 

Precies drie weken terug zat ze zelf nog in het publiek bij Maskerclass R.S.C. R.V.S.V. Daar deelde ze spontaan openhartig een stukje van haar eigen verhaal. Ik dacht, als deze vrouw genoeg ballen heeft om tussen al die bekenden de microfoon te pakken, dan durft ze wellicht ook wel mee het podium op bij L.S.V. Minerva. Op de vraag of ze wilde helpen depressie bespreekbaar te maken, kwam zonder twijfel en wel binnen 3 minuten het enthousiaste antwoord: “Lijkt me onwijs gaaf om mee te mogen doen, dus ja graag!” Sophie Boender is de vrouw waarmee ik het panel voor Maskerclass | L.S.V. Minerva in Leiden compleet maak.